Workshops

Werken met dromen

Af en toe werken we in een kleine groep met inbreng van onze dromen, die in onze slaap naar boven komen. Vaak ben je dromen zo weer kwijt. Wil je ze onthouden dan is het goed om ze direct op te schrijven. Ook zijn er dromen die extra indruk maken zoals nachtmerries of dromen die steeds terugkeren.

We werken met dromen in verschillende lagen. Sommige dromen zijn puur de verwerking van wat we in ons dagelijks leven hebben meegemaakt. Andere dromen zijn een weergave van bepaalde thema’s (bijvoorbeeld vallen of juist controle willen houden, altijd de trein missen) die wat zeggen over jouw persoonlijke ontwikkeling. En er zijn nog diepere lagen. Het is absoluut niet zo dat ik jouw dromen ga duiden aan de hand van symbolen zoals je dit vaak op internet vindt. Het is een ontdekkingstocht waarin jij de weg weet. Bijvoorbeeld: een hond in jouw droom kan een heel andere betekenis hebben dan een hond in mijn droom. Misschien ben ik wel juist bang voor honden en zijn ze voor jou juist een vriend.

Dromen zijn voor mij boodschappen uit jouw onbewuste die je op weg kunnen helpen om de juiste koers te vinden in je dagelijks leven. Ze voegen iets extra’s toe.

Ben je benieuwd, kom dan een keer langs. De kosten bestaan uit een vrijwillige bijdrage die bestemd is voor een goed doel.

Volgende bijeenkomst: in overleg.

Cursus Voluit Leven

Heb je al vaak geprobeerd om minder te piekeren, minder pijn te hebben, beter om te gaan met ziekte of handicap, minder moe, somber of angstig te zijn, minder alleen te zijn, meer zelfvertrouwen te hebben. Helpt dat niet? Ben je bereid om te proberen deze moeilijke dingen wat meer te accepteren zoals ze zijn, om juist dan de stap te kunnen zetten naar meer balans, nieuwe zin en meer momenten van geluk? Dan ben je van harte welkom bij de cursus Voluit Leven.
Het is mogelijk om bij mij de 9-weekse training Voluit Leven te volgen. Dat kan individueel of -bij voldoende deelname- in een kleine groep. Het is een combinatie van zelfhulp door middel van een werkboek, audio-fragmenten en sessies in mijn praktijk. Deze training is gebaseerd op Acceptance Commitment Therapy (ACT) en mindfulness. De methode is bewezen effectief voor het werken aan een gezonde leefstijl (RIVM).

Vanuit de huisartsen-zorggroep Humo heb ik deze training inmiddels diverse keren gegeven. Woon je in Oss, Uden of Veghel, dan kun je mogelijk via de huisarts meedoen aan een gratis aanbod.