Houd me vast-programma (APK voor je relatie)

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren. Dat kan met het ‘Houd me vast’-programma zonder therapie. ‘Houd me vast’ is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt ‘Houd me vast’ vanuit emoties. Het is ontwikkeld door Sue Johnson en wordt wereldwijd met succes toegepast.

Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

  • emoties in liefde en verbinding / hechting;
  • negatieve patronen binnen relaties herkennen;
  • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving in het  ‘Houd me vast’-programma.

Inmiddels heb ik –via de huisartsenpraktijken- acht keer de Houd-me-Vast-training gegeven aan in totaal 40 stellen. Deze wordt beoordeeld met een 8,5 voor zowel de training als mijn aandeel daarin.

Ik bied deze training in mijn eigen praktijk individueel aan.

Kosten individueel: € 800,- per stel voor 8 bijeenkomsten van elk 2 uur, inclusief het boek.

Werken met dromen

Af en toe werken we in een kleine groep met inbreng van onze dromen, die in onze slaap naar boven komen. Vaak ben je dromen zo weer kwijt. Wil je ze onthouden dan is het goed om ze direct op te schrijven. Ook zijn er dromen die extra indruk maken zoals nachtmerries of dromen die steeds terugkeren.

We werken met dromen in verschillende lagen. Sommige dromen zijn puur de verwerking van wat we in ons dagelijks leven hebben meegemaakt. Andere dromen zijn een weergave van bepaalde thema’s (bijvoorbeeld vallen of juist controle willen houden, altijd de trein missen) die wat zeggen over jouw persoonlijke ontwikkeling. En er zijn nog diepere lagen. Het is absoluut niet zo dat ik jouw dromen ga duiden aan de hand van symbolen zoals je dit vaak op internet vindt. Het is een ontdekkingstocht waarin jij de weg weet. Bijvoorbeeld: een hond in jouw droom kan een heel andere betekenis hebben dan een hond in mijn droom. Misschien ben ik wel juist bang voor honden en zijn ze voor jou juist een vriend.

Dromen zijn voor mij boodschappen uit jouw onbewuste die je op weg kunnen helpen om de juiste koers te vinden in je dagelijks leven. Ze voegen iets extra’s toe.

Ben je benieuwd, kom dan een keer langs. De kosten bestaan uit een vrijwillige bijdrage die bestemd is voor een goed doel.

Volgende bijeenkomst: in overleg.