Over Annemieke

Even voorstellen…

Mijn achtergrond
Na mijn studie psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (afgestudeerd in 1986) heb ik diverse jaren gewerkt als onderzoekspsycholoog in diverse projecten en vervolgens ook als communicatieadviseur, groepstrainer en coach, zowel voor particulieren als bij bedrijven. In 2004 ben ik gestart met een vierjarige opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (Itip), waarbij ik veel ervaring opdeed met het inzetten van lichaamswerk, opstellingen, werken met drama, creativiteit en het werken met dromen. In die periode ben ik gestart als vrij gevestigd therapeut.
In de jaren daarna heb ik diverse bijscholingen gedaan op het gebied van psychodiagnostiek (bij Phoenixopleidingen), lichaamswerk (bij Bodymind Opleidingen), TRE (bij Marc Doomernik), Acceptance Commitment Therapy (ACT, bij Peter Baldé), de training Voluit Leven bij Ernst Bohlmeijer, EMDR (bij BIVT) en Emotionally Focussed Therapy for couples (EFT relatietherapie, bij Berry Aarnoudse). Wat in al deze opleidingen voor mij van belang is: naast gesprek, is juist de koppeling met het voelen, de emoties en lichamelijke gewaarwording of spanning van grote toegevoegde waarde.
Het werk in mijn eigen praktijk combineer ik sinds 2014 met het werken als praktijkondersteuner GGZ bij een huisartsenpraktijk.

Wat mij boeit in mijn werk
Wat mij boeit zijn de mensen en het leven in al zijn aspecten. Het leven met al zijn ups en downs waar we mee te maken krijgen. Ik ben gefascineerd, verwonderd, ontroerd en soms ontdaan door wat zich in een mensenleven kan voordoen. Ups en downs horen erbij en we hebben er mee te dealen. Ik wil dus liever niet de gewone dingen problematiseren. Sommige fasen van het leven (puberteit, geboorte van kinderen, middelbare leeftijd, de overgang van werk naar pensioen, het ouder worden) vragen van ons energie omdat alles toch een beetje op zijn kop staat. Maar er zijn ook momenten dat het echt nodig is om dieper hulp te zoeken en naar jezelf te kijken. Daar wil ik mensen graag bij helpen. Ik luister graag naar jouw verhaal. Mij boeit het ook om samen aan de slag te gaan door te spreken, maar ook emoties en gevoelens toe te laten op een manier die bij jou past. Door wat we in het leven meemaken, gaan we ons soms beschermen, muurtjes bouwen, manieren ontwikkelen om ons staande te houden, die ons op een bepaald moment in de weg kunnen gaan zitten. Ik wil samen met jou graag kijken wie je werkelijk bent, wat jou in de weg zit en hoe je weer met zin en inspiratie in het leven kunt staan.

En verder
Heb ik zelf ook de nodige levenslessen gehad (en krijg ik ze nog). Ik houd heel erg van tuinieren en heb dan ook een flinke tuin met vijver. Ook houd ik veel van dansen en muziek en heb ik in het verleden dansworkshops gegeven waarin ik dans gebruikte om met bepaalde levensthema’s aan de slag te gaan. Verder lees ik graag mooie romans en boeken die gaan over boeiende (echte) mensen of filosofieën. Ook reizen vind ik leuk. Ik houd erg van eilanden, van de zee en van mooie (met name Spaanse) steden.

Zie Linkedin voor mijn CV (ikoontje onderaan deze pagina).

Je bent van harte welkom!

Ervaringen van cliënten:

Subtiele veranderingen in hoe ik bewust word van handelingen in het dagelijkse leven en daardoor de keuze krijg dingen anders te doen. Dank je Annemieke!
-S

Voor mij is het bewegen op muziek een goede manier om actief in mijn lijf te komen. Ik vind het een fijne manier om in een niet te grote groep het betreffende thema te overdenken en daardoor ruimte te maken.
-H

Ik geniet nog altijd na van onze workshops. Ik heb er echt veel aan gehad. Dank je.
-E

Annemieke, ik ben erg blij met je begeleiding. Ik ben niet alleen van mijn slaapproblemen af maar heb ook meer inzicht gekregen in de manier waarop ik altijd alles vanuit een soort verkramping goed wilde doen. Bedankt.
-B