Over Annemieke Brinkman

Over Annemieke Brinkman2019-03-25T21:53:58+00:00

Over mijzelf

Mijn naam is Annemieke Brinkman, in 1961 geboren in Amsterdam en sinds 1995 woonachtig in het Brabantse Oss. In Amsterdam ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Vrije Universiteit. Daarna werkte ik diverse jaren als onderzoekspsycholoog. In die beginjaren vond ik de relatie tussen lichaam en geest al heel boeiend, maar ik sloeg op mijn 28e een andere weg in; ik werkte een ruim aantal jaren als communicatieadviseur. Eerst in een dienstverband en daarna als zelfstandig ondernemer. Ik leerde in die periode heel veel over de maatschappij, over organisaties, over meningen en beweegredenen van mensen, over gedrag.

Gebeurtenissen in mijn leven zorgden ervoor dat ik me verdiepte in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde vier jaar lang een opleiding bij het Instituut voor toegepaste Psychologie (Itip), met onder andere (energetisch) lichaamswerk, dromen, opstellingen. Ook deed ik cursussen bij Phoenix, Bodymind en 5ritmes. Voor mij was daarin vooral het lichaamsgericht werken heel verrijkend omdat ik steeds meer ging ervaren dat niet alleen het hoofd, maar vaak juist het gevoel en het lichaam ons waardevolle aanwijzingen geven.

Verder ging ik mij steeds meer verdiepen in relatietherapie vanuit Emotionally Focused Therapy voor stellen (EFT). Ik volgde daarin uitgebreide opleidingen en raakte steeds meer geboeid door deze manier van werken en het positieve effect.

Sinds ongeveer 2002 geef ik individuele therapie, workshops, weekenden en trainingen. Ik heb mijn eigen praktijk en werk daarnaast als psycholoog/praktijkondersteuner GGZ bij huisartsen. Ik ben me de laatste jaren extra gaan verdiepen in lichaamsgerichte therapie en relatietherapie volgens EFT. Ik ben een cursus Acceptance Commitment Therapy gaan doen, heb bijscholingen gevolgd over onder andere rouw en verlies, emdr, diagnostiek en heb vele onderwerpen de revue zien passeren. Zie Linkedin voor mijn CV (ikoontje onderaan deze pagina).

Kenmerkend voor mij is dat ik de ‘gewone’ psychologie combineer met aanvullende/alternatieve werkvormen. Ik begeleid mensen bij de problemen en vragen die spelen in het dagelijks leven en zoek samen naar inzicht en handvatten om daar beter mee om te gaan. Tegelijkertijd kijken we dieper naar jouw achtergrond, je karakter, de thema’s die spelen, jouw verlangens en drijfveren. Ik werk soms zacht verkennend en soms op een directe manier. Dat is boeiend en kan leiden tot diepere verandering.

Je bent van harte welkom!

Subtiele veranderingen in hoe ik bewust word van handelingen in het dagelijkse leven en daardoor de keuze krijg dingen anders te doen. Dank je Annemieke!

-S

Voor mij is het bewegen op muziek een goede manier om actief in mijn lijf te komen. Ik vind het een fijne manier om in een niet te grote groep het betreffende thema te overdenken en daardoor ruimte te maken.

-H

Ik geniet nog altijd na van onze workshops. Ik heb er echt veel aan gehad. Dank je.

-E

Annemieke, ik ben erg blij met je begeleiding. Ik ben niet alleen van mijn slaapproblemen af maar heb ook meer inzicht gekregen in de manier waarop ik altijd alles vanuit een soort verkramping goed wilde doen. Bedankt.

-B